Mleczko kokosowe to jeden z najpopularniejszych i najbardziej uniwersalnych produktów kuchni orientalnej. Ma mnóstwo zastosowań i jest coraz powszechniej stosowane w Europie i na świecie. Świetnie nadaje się do przyrządzania dań obiadowych, przekąsek, deserów, a także rozmaitych koktajli i napojów. Nadaje potrawom delikatny smak i aksamitną konsystencję.
Mleczko kokosowe to doskonała alternatywa dla śmietany lub jogurtu naturalnego. Jego lekko słodkawy smak łagodzi ostrzejsze potrawy i doda kremowego wykończenia zupom oraz sosom.
Co możemy przyrządzić z wykorzystaniem mleka kokosowego?
Możliwości jest mnóstwo, Możemy przygotować aromatyczne zupy, sosy do dań mięsnych i warzywnych, pożywne curry z ulubionymi dodatkami. Mleczko doskonale sprawdza się do przygotowywania owocowych i warzywnych koktajli, owsianek, deserów oraz ciast.
Konsystencja mleka kokosowego zależy od warunków jego przechowywania. W temperaturze pokojowej mleczko jest płynne i nadaje się do natychmiastowego dodania do wielu potraw. Przechowywane w lodówce tężeje i tworzy zbitą masę. W zależności od potrzeb i konkretnego przepisu na danie, można wykorzystać je w wersji stałej lub doprowadzić do rozpuszczenia poprzez ogrzanie w ciepłej wodzie lub pozostawienie w temperaturze pokojowej. Zawsze przed wykorzystaniem produktu należy wstrząsnąć opakowaniem lub wymieszać zawartość łyżką, by doprowadzić do jednolitej konsystencji i połączenia się warstw mleczka.
Puszka mleczka kokosowego BIO marki COCOMI zawiera 400 ml produktu. To wystarczająca porcja dla przygotowania dania obiadowego dla kilku osób bądź przyrządzenia kilku porcji deseru z wykorzystaniem mleczka.

Szybka dostawa
Gwarancja szybkiej dostawy kurierskiej lub do paczkomatów

Świeże i zdrowe produkty
Produkty najwyższej jakości, zdrowe, smaczne

Najlepsze ceny
Zawsze najlepsze produkty w najatrakcyjniejszych cenach
Reviews
There are no reviews yet.