Cytryny w syropie imbirowym 260 g
Cytryny w syropie z imbirem to słodki i zarazem kwaśny oraz lekko pikantny przetwór owocowy, który warto mieć w domowej spiżarni zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym. Imbir jest korzeniem, który ma wiele cennych właściwości. Jest bogaty w witaminę C, a także ma działanie antyseptyczne i przeciwzapalne. Znany jest również z działania stymulującego układ immunologiczny, poprawia krążenie czy pomaga w trawieniu.
Receptura i skład cytryn w syropie z imbirowym jest prosta i taka powinna być. W dwustu gramach produktu znajdują się tylko cytryny, imbir, woda i cukier. Dodając je do herbaty rozgrzeją w zimowe wieczory. Latem wykorzystasz je jako składnik orzeźwiającej lemoniady. Po otwarciu przechowuj w lodówce.
wartość energetyczna: 549kJ / 129kcal,
tłuszcz: 0,14g, (w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,02g), węglowodany: 31,3g, (w tym cukry: 29,3g),
błonnik: 0,88g.
białko: 0,36g,
sól: 0,0g;
Reviews
There are no reviews yet.