KASZA JĘCZMIENNA BIO 500 g – BIO PLANET
Kasza jęczmienna bio właściwości
Kasza jęczmienna bio jest bogata w składniki odżywcze, takie jak białko, błonnik, witaminy i minerały. Białko dostarcza organizmowi energii i wspomaga rozwój mięśni. Błonnik wspomaga odchudzanie oraz pomaga w utrzymaniu zdrowia jelit.
Kasza jest również źródłem witamin z grupy B, magnezu, fosforu, potasu, żelaza, cynku i miedzi. Kasza jęczmienna bio ma właściwości zdrowotne, w tym właściwości antyoksydacyjne. Zawiera flawonoidy, które chronią przed uszkodzeniami wywołanymi wolnymi rodnikami. Kasza jęczmienna bio może również poprawić trawienie i obniżyć poziom cholesterolu we krwi. Może pomóc wzmocnić układ odpornościowy i zapobiec chorobom serca.
Do czego użyć kaszy jęczmiennej?
Kasza jęczmienna jest wszechstronnym produktem, który może być używany do wielu celów. Kasza jęczmienna jest często dodawana do zup, potraw, sałatek i deserów. Można ją również używać jako bazy do placków, naleśników i innych produktów z mąki. Kasza jęczmienna jest również bardzo popularnym składnikiem do produkcji makaronu. Można ją również zmieszać z innymi składnikami, takimi jak warzywa i mięso, tworząc dania jednogarnkowe. Kasza jęczmienna jest również często używana jako wypełniacz do pierogów lub jako dodatek do koktajli białkowych.
kasza JĘCZMIENNA* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczna kasza jęczmienna otrzymana z obłuszczonego ziarna jęczmienia. Doskonała jako dodatek do zup, np. w słynnym polskim krupniku oraz jako składnik drugich dań w połączeniu z duszonymi warzywami i świeżymi ziołami.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Uprzednio wypłukaną kaszę należy gotować w osolonej wodzie w proporcji 1:3 (1 porcja kaszy na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1414 kJ / 335 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 63 g
w tym cukry – 5,6 g
Białko – 11 g
Sól – 0,05 g
Reviews
There are no reviews yet.