KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK BIO 500 g – BIO PLANET
Pozytywny wpływ na zdrowie kaszy jęczmiennej wynika przede wszystkim z obecności dużej ilości błonnika, zarówno rozpuszczalnego, jak i nierozpuszczalnego. Błonnik nierozpuszczalny usprawnia perystaltykę jelit i reguluje rytm wypróżnień, dlatego wskazany jest osobom odchudzającym się i mającym problemy z zaparciami.
ODPORNOŚĆ Z JĘCZMIENIA
Zawarty w kaszy cynk odżywia komórki jelita poprawiając tym samym odporność całego organizmu.
JĘCZMIEŃ JEST MOCZOPĘDNY
Kasza jęczmienna powinna być jedzona przez osoby, które mają kłopoty z pęcherzem. Regularne jej spożywanie wspomoże walkę z tymi dolegliwościami.
ODBUDOWUJE JELITA
β-glukan, zawarty w kaszy jęczmiennej korzystnie wpływa na błonę śluzową jelita. Pod wpływem działania mikroflory jelitowej – fermentuje, tworząc kwasy butyrylowy i propinowy. Związki te odżywiają komórki nabłonkowe jelita grubego. Dzięki temu komórki jelita są lepiej odżywione i szybciej się odbudowują.
Kasza jęczmienna jest cenna nie tylko ze względu na właściwości odżywcze, ale również możliwości jakie daje w kuchni, może być podawana z warzywami, z mięsem, może nawet zastąpić ryż w sushi, a pęczak świetnie nada się do “kaszotto”.
Reviews
There are no reviews yet.