Główne cechy:
- Krem z orzechów laskowych i kakao, bez dodatku oleju palmowego i cukru.
- Wyróżnia się doskonałym smakiem i konsystencją.
- Stanowi zdrowszą alternatywę w porównaniu do kremów zawierających olej palmowy i cukier.
Zalety kremu kakaowo-orzechowego:
- Produkt nie zawiera oleju palmowego.
- Bez dodatku soli i cukru.
- Jest odpowiedni dla wegetarian i wegan, z uwzględnieniem wyłącznie roślinnych składników.
Sposób spożycia:
- Krem z orzechami laskowymi i kakao doskonale komponuje się jako dodatek do naleśników, placków, gofrów, kanapek czy tostów.
- Świetnie nadaje się również jako propozycja do różnego rodzaju ciast, ciasteczek i kruchych babeczek.
- Może być dodatkiem do deserów i potraw na słodko.
VeganEla Choco to smaczna i wartościowa opcja dla wegetarian i wegan, poszukujących zdrowych i pysznych kremów do różnych potraw i przekąsek.
Składniki
substancja słodząca: maltitol, orzechy laskowe 30%, olej Shea, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 7%, miazga kakaowa, emulgator: lecytyny (z soi)
Tłuszcz 37 g
– w tym kwasy tłuszczowe nasycone 7,9 g
Węglowodany 49 g
– w tym cukry 1,5 g
Błonnik 5,5 g
Białko 6,1 g
Sól* 0,08 g
*zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Informacje dodatkowe
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Po otwarciu spożyć w ciągu 1 miesiąca.
Olej na powierzchni kremu jest zjawiskiem naturalnym. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Produkt może zawierać: orzechy, soję, zboża zawierające gluten.
Bez dodatku oleju palmowego. Bez dodatku soli i cukru. Odpowiednia dla wegetarian.
Odpowiedni dla wegan.
Reviews
There are no reviews yet.