- Niski indeks glikemiczny: Ksylitol ma niski indeks glikemiczny, co oznacza, że nie podnosi poziomu cukru we krwi w takim stopniu, jak zwykły cukier. Jest to korzystne dla osób z cukrzycą lub które starają się utrzymać stabilny poziom glukozy we krwi.
- Mniejsza ilość kalorii: Ksylitol ma mniej kalorii niż zwykły cukier, co może być atrakcyjne dla osób, które starają się ograniczyć ilość spożywanych kalorii w diecie.
- Odpowiedni smak: Ksylitol ma smak zbliżony do tradycyjnego cukru, więc może być używany jako jego zamiennik w wielu potrawach i napojach.
- Przyjazny dla zębów: Ksylitol jest znany ze swojego pozytywnego wpływu na zdrowie jamy ustnej. Jest mniej przyswajalny przez bakterie w jamie ustnej, co oznacza, że nie przyczynia się tak bardzo do tworzenia się próchnicy.
Podsumowując, ksylitol może być dobrym zamiennikiem cukru, zwłaszcza dla osób z cukrzycą lub troszczących się o zdrowie jamy ustnej.
Błonnik – 0g
Białko – 0g
Sól – 0g
Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Kraj pochodzenia: Chiny
Reviews
There are no reviews yet.