MĄKA MIGDAŁOWA 250g
Mąka migdałowa to produkt powstały z zmielenia ziaren migdałów. Jest bogata w białko, błonnik, witaminy E i magnez. Może być używana do wypieków, deserów, sosów i innych potraw. Mąka migdałowa jest zdrowszym zamiennikiem białej mąki i zawiera więcej minerałów i witamin. Jest również źródłem bardzo dobrego tłuszczu, który może pomóc w regulacji poziomu cholesterolu i trójglicerydów. Mąka migdałowa jest również doskonałym źródłem błonnika, który może pomóc w utrzymaniu prawidłowej masy ciała.’
Co można zrobić z mąki migdałowej
1. Torty
2. Ciasteczka
3. Muffiny
4. Bezy
5. Ciastka
6. Placuszki
7. Deser
8. Serniki
9. Babeczki
10. Tartaletki
Mąka migdałowa powstaje z przemielenia blanszowanych migdałów, które są lekko słodkie w smaku o delikatnym aromacie orzechów. Dodanie mąki migdałowej do wypieków, urozmaici ich smak i nada charakteru. Warto stosować mąkę migdałową również ze względu na naturalny skład i fakt, że nie zawiera konserwantów. Wykorzystywana jest jako dodatek do słodkich wypieków oraz produkt do zagęszczania sosów i mięs.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 2393 kJ / 572 kcal
Tłuszcz 52 g
w tym kwasy nasycone 4.85 g
Węglowodany 21 g
w tym cukry 4.3 g
Białko 20 g
Sól 0.05 g
Kraj pochodzenia: USA
Masa netto: 250 g
Reviews
There are no reviews yet.