Idealna do chleba orkiszowego: Ta mąka sprawia, że chleb orkiszowy ma specyficzny orzechowy aromat i dłużej pozostaje świeży. Nie kruszy się podczas krojenia, co czyni go jeszcze bardziej apetycznym.
Uniwersalne zastosowanie: Mąka orkiszowa razowa doskonale nadaje się do zagęszczania pasztetów warzywnych i strączkowych, a także do wytwarzania makaronu razowego.
Naturalne pochodzenie: produkty są wolne od GMO i posiadają certyfikat HACCP.
Przechowywanie: Aby zachować świeżość i jakość, przechowuj mąkę w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Alergeny: W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Chociaż podejmujemy wszelkie starania, nie można w 100% wykluczyć wystąpienia śladowych ilości tych surowców.
Wzbogać swoją kuchnię smakiem i wartościami odżywczymi – wybierz Mąkę Orkiszową Razową!
️ Wartość Odżywcza w 100 g:
- Wartość energetyczna: 1331 kJ / 315 kcal
- Tłuszcz: 2,31 gw tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,49 g
- Węglowodany: 56,31 gw tym cukry: 3,06 g
- Błonnik: 8,16 g
- Białko: 12,52 g
- Sól: 0,01 gZawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Reviews
There are no reviews yet.