Składniki:
- Mąka pełnoziarnista z twardej pszenicy (Triticum durum).
- Mąka pszenna pełnoziarnista.
Opis:
- Makaron Razowy Spaghetti został przygotowany z mąki z pełnego przemiału, co oznacza, że zawiera cenne składniki odżywcze, takie jak błonnik pokarmowy, fosfor i mangan.
- Im mniejszy stopień przemiału ziarna, tym więcej cennych substancji znajduje się w produkcie zbożowym. Dlatego makaron spaghetti razowy 400 g Novelle, dzięki użyciu mąki z pełnego przemiału, są bogatsze w witaminy, składniki mineralne i błonnik pokarmowy.
Sposób przygotowania:
- Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu.
- Stopniowo dodawać makaron do gotującej się wody, nie przerywając wrzenia.
- Gotować przez 7 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
- Po ugotowaniu odcedzić makaron, spłukać wodą i podawać.
Makaron Razowy Spaghetti to smaczny i zdrowy wybór, który może być częścią zrównoważonej diety.
Reviews
There are no reviews yet.