Makaron dla alergików.
Składniki:
- Składnik – 100 g (po ugotowaniu) (%RWS)
- Wartość energetyczna – 684 kJ/163 kcal (8%)
- Tłuszcz – 3,0 g (4%)
- – w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g (3%)
- Węglowodany – 20 g (8%)
- – w tym cukry – 0,8 g (1%)
- Błonnik – 7,2 g (-)
- Białko – 10 g (20%)
- Sól – <0,01 g (0%)
- Fosfor – 159 mg (23%)
- Miedź – 0,35 mg (35%)
- Mangan – 1,21 mg (61%)
Mąka z ciecierzycy.
Produkt może zawierać GLUTEN, jaja
Sposób przygotowania
Zagotować wodę w proporcji 1 litr wody na 100 g makaronu. Do gotującej wody wrzucać stopniowo makaron, nie przerywając wrzenia. Gotować 4 minuty na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu makaron odcedzić i podawać.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Podmiot odpowiedzialny: Makarony Polskie SA ul. Podkarpacka 15A, 35-082 Rzeszów NIP: 8133278856
Reviews
There are no reviews yet.