Migdał płatek
Migdał płatek to uniwersalny składnik, który dodaje subtelnego, migdałowego smaku oraz chrupkości wielu potrawom. Jest świetnym wyborem do różnorodnych przepisów zarówno w domowej kuchni, jak i w profesjonalnej gastronomii.
Migdał płatek zastosowanie
Płatki migdałowe doskonale sprawdzają się jako dodatek do musli, owsianki, sałatek, ciast, deserów oraz jogurtów. Można je także używać do dekoracji potraw i wypieków, dodając im eleganckiego wyglądu.
Płatki migdałowe do restauracji i nie tylko
Płatki migdałowe to niezbędny składnik w kuchni restauracyjnej – idealne do wyrafinowanych deserów, ciast i dań głównych. Ich wszechstronność i smak docenią również miłośnicy gotowania w domu, szukający zdrowych dodatków do codziennych posiłków.
Płatki migdałowe 1000g
Płatki migdałów znalazły szerokie zastosowanie w kuchni. Idealnie komponują się z wszelkiego rodzaju deserami. Są świetnym dodatkiem do lodów, a także wypieków typu ciasta czy ciasteczka. Mogą stanowić element dekoracyjny lub ciekawy dodatek do sałatek.
Płatki migdałowe są naturalnym źródłem:
- Magnezu – przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.
- Cynku – pozwala zachować zdrowe włosy, skórę i paznokcie.
- Żelaza – pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
Kraj pochodzenia: USA
Składniki: Migdały blanszowane w płatkach
- Wartość energetyczna 2528 kJ / 602 kcal
- Tłuszcz 50,6 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,9 g
- Węglowodany 9,5 g
- w tym cukry 5,0 g
- Błonnik 10,4 g
- Białko 21,9 g
- Sól 0,07 g
Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
Sposób przechowywania:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna:
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Reviews
There are no reviews yet.