Przykładowe zastosowania: Idealnie sprawdzi się jako dodatek do świeżego chleba, na kanapki, jako baza do past kanapkowych, a także jako wykwintny składnik sałatek. Spróbuj go również jako niebanalny dodatek do przystawek na ciepło!
Sposób podania: Najlepiej smakuje serwowany na lekko podpieczonym chlebie, ozdobiony świeżymi ziołami. Doskonały zarówno na ciepło, jak i na zimno.
Dodatkowe informacje: Nasz pasztecik ze szprotek to nie tylko kulinarny rarytas, ale i skarb kultury łotewskiej. Szprot, ryba od wieków poławiana na Bałtyku, jest częścią bogatej tradycji kulinarnych krajów nadbałtyckich.
W odróżnieniu od innych pasztetów rybnych, nasz produkt wyróżnia się unikalnym połączeniem wędzonego szprota z oryginalnymi przyprawami, zapewniając niepowtarzalny, intensywny smak. Używamy wyłącznie dziko żyjących ryb i naturalnych składników.
Skład: Szprot wędzony (Sprattus sprattus) 55%, woda, olej rzepakowy, mąka pszenna, cebula w proszku, sól, papryczka chilli 0,7%, przyprawy (pieprz czarny mielony, pieprz mielony zapachowy, kolendra mielona, goździki mielone). Zawiera alergeny: gorczycę, pszenicę, soję i skorupiaki.
Wartości odżywcze: Wartość energetyczna: 771kJ / 184kcal; Tłuszcz: 9,9g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4g; Węglowodany: 11,9g, w tym cukry: 1,0g; Białko: 11,6g; Sól: 1,32g.
Reviews
There are no reviews yet.