Olej z pestek dyni 250ml – Targroch
Olej z pestek dyni jest bardzo zdrowym tłuszczem, który można spożywać zarówno na zimno, jak i na gorąco. Jest bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3 i omega-6, które mają wiele korzyści. Można go używać do smażenia i sałatek, a także jako dodatek do zup i sosów. Można go również wykorzystywać do produkcji środków spożywczych, a nawet kosmetyków.
Przechowywanie
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu. Po otwarciu przechowywać w temperaturze 4-10°C nie dłużej niż 3-4 tygodnie. Może wytrącić się naturalny osad lub zmętnienie jest to zjawisko naturalne, które nie wpływa na wartość odżywczą oleju.
Wartość odżywcza produktu W 100 g W porcji 10 g (1 łyżka stołowa) %RWS* w 10 g
- Wartość energetyczna 3697 kJ / 900 kcal 370 kJ/90 kcal 4 %
- Tłuszcz – 100 g; 10 g; 14 %
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 18 g; 1,8 g; 9 %
- jednonienasycone kwasy tłuszczowe – 32 g; 3,2 g; –
- wielonienasycone kwasy tłuszczowe – 48 g; 4,8 g; –
- Węglowodany – 0 g;0 g; 0 %
- w tym cukry – 0 g; 0 g; 0 %
- Błonnik – 0 g; 0 g; –
- Białko – 0 g; 0 g; 0 %
- Sól** – 0 g; 0 g; 0 %
- Omega-3 – 1 g; 0,1 g; –
- Omega-6 – 48 g; 4,8 g; –
Możliwe naturalne odchylenia.
%RWS- Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej 8400 kJ/2000 kcal
Opakowanie 250 ml
Waga/Pojemność: 250ml. Hermetyczna butelka – ciemne szkło.
Konfekcja: w Polsce przez Tar-Groch-Fil Sp. J.; Zakliczyn. Szata graficzna zmienna.
Reviews
There are no reviews yet.