Orzechy nerkowca
Orzechy nerkowca – zaspokajająca różnorodność smaków: prażone, solone i zachwycające czekoladą. Jednak surowe podbijają serca, bowiem korzystają zdrowiu i wyróżniają się swym unikalnym, delikatnym i subtelnie słodkim smakiem. Przygotowując desery, bazuj na tych orzechach, które stają się wyśmienitą podstawą. Wzrasta również renoma pasty z orzechów nerkowca, nadając nowe trendy.
Orzechy nerkowca stanowią naturalne źródło:
- Magnezu – skracającego uczucie zmęczenia oraz znoszącego znużenie.
- Żelaza – wsparcia dla właściwej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.
- Cynku – klucza do utrzymania zdrowych włosów, skóry i paznokci.
Składniki
Orzechy nerkowca
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
- Wielkość porcji: 100 g
- Wartość energetyczna: 603 kcal
- Tłuszcz: 46,3 g
- – w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,2 g
- Węglowodany: 29,7 g
- – w tym cukry: 5 g
- Białko: 15,3 g
- Błonnik: 3 g
- Sól: 0,04 g
- Cynk: 5,6 mg
- Magnez: 260 mg
- Żelazo: 6 mg
Reviews
There are no reviews yet.