PASTA KREMOWA Z AWOKADO BEZGLUTENOWA BIO 140 g – ALLOS
Pasta z awokado znakomicie sprawdzi się jako dodatek do kanapek, urozmaici smak surowych warzyw, doda charakteru delikatnym krakersom. Sprawdźcie, jak ją przygotować! Awokado najlepiej smakuje gdy jest dojrzałe i miękkie, ale nie przejrzałe. Warto więc wiedzieć, jak wybrać dobre awokado.
SKŁADNIKI
awokado* (20 %), olej słonecznikowy*, woda, pomidory*, nasiona słonecznika*, sok cytrynowy z koncentratu*, cebula*, syrop z agawy*, sól, szpinak w proszku*, białko ze słonecznika w proszku*, skrobia z tapioki*, czosnek*, kurkuma*, pieprz*, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa, kwas: kwas cytrynowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Do czego pasuje pasta z awokado?
Doskonałym pomysłem jest pasta z awokado na kanapki czy sałatka z awokado. Można je stosować także zamiast masła czy margaryny do pieczywa lub jako omastę do ziemniaków. Jego głęboki smak zachwyci nawet największych sceptyków.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1248 kJ / 302 kcal
Tłuszcz – 28 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 3,6 g
Węglowodany – 7,6 g
w tym cukry – 5,1 g
Błonnik – 2,4 g
Białko – 3,1 g
Sól – 1,4 g
Reviews
There are no reviews yet.