- Składniki: Produkt składa się wyłącznie z dyni w łupinie, co oznacza, że jest to naturalny i nieprzetworzony składnik.
- Wartość odżywcza: W 100 g produktu znajduje się 589 kcal. Dynia w łupinie zawiera także białko, tłuszcze, węglowodany, błonnik i cukry. Jest to źródło wartości odżywczych, takich jak białko, które wynosi 28,9 g na 100 g produktu, oraz błonnik, który wynosi 5,3 g na 100 g produktu. Jest to również produkt o niskiej zawartości soli.
- Zastosowanie: Dynia w łupinie ma wiele zastosowań w kuchni. Można ją wykorzystać jako przekąskę, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypkę do mięsa. Jej łupina jest jadalna i stanowi ciekawy dodatek do wielu potraw.
- Przechowywanie: Produkt powinien być przechowywany w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. To pomaga zachować jego świeżość i jakość.
- Ostrzeżenia i informacje: Produkt nie zawiera ani nie jest produkowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów. Istnieje możliwość obecności śladowych ilości alergenów, takich jak sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy, ponieważ w zakładzie pakowane są także te surowce. Warto zatem zachować ostrożność, jeśli istnieją alergie lub nietolerancje pokarmowe.
- Tiaminy ( Witaminy B1 )
- Magnezu
- Cynku
- Żelaza
- Fosforu
- Potasu
Opakowanie 1000 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
- Wartość energetyczna 2327 kJ / 589 kcal
- Tłuszcz 45,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,48 g
- Węglowodany 12,7 g
- w tym cukry 11,3 g
- Błonnik 5,3 g
- Białko 24,5 g
- Sól** 0,05 g
Reviews
There are no reviews yet.