Można je spożywać na surowo lub po ugotowaniu, dodając do jogurtu, granoli lub różnych wypieków.
Orkisz to zboże znane ze swojego orzechowego smaku i wyjątkowych właściwości odżywczych.
Bogate w białko, tłuszcz, błonnik, żelazo, wapń, cynk, potas oraz witaminy B, A i E, miedź i selen.
Dieta orkiszowa może pomóc w regulacji poziomu “złego” cholesterolu (LDL), przyspieszyć metabolizm i zapobiegać tworzeniu się kamieni żółciowych.
Wybierając płatki orkiszowe, wybierasz zdrowe i smaczne śniadanie gotowe do działania na dobre samopoczucie! ?
Wartość odżywcza produktu w 100 g:
-Wartość energetyczna 334 kcal
-Tłuszcz 2,58 g
-w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
-Węglowodany 61,34 g
-w tym cukry 2,16 g
-Błonnik 9,68 g
-Białko 11,41 g
-Sól 0,01 g
Reviews
There are no reviews yet.