ŚLIWKI SUSZONE BEZ PESTEK CHILE150g TARGROCH
Śliwki suszone mają najwięcej antyoksydantów wśród owoców! Ponadto niektóre ich właściwości nie występują w ich pierwotnej formie.
Codzienne spożywanie śliwki ma wiele pozytywnych działań dla Twojego organizmu, dlatego warto spożywać suszone śliwki na codzień, a zwłaszcza, jeśli mamy którąś z poniższych przypadłości:
- cukrzyca i nadwaga – suszone śliwki powodują uczucie sytości i nie są kaloryczne, a ponadto nie powodują wyrzutu insuliny
- zaparcia – zawierają dużo błonnika, przez co regulują pracę jelit
- osteoporoza – śliwki mają mnóstwo wapnia
- cholesterol i nadciśnienie – śliwki suszone usuwają nadmiar żółci obniżając cholesterol. W dodatku dzięki potasowi regulują ciśnienie krwi.
- dostarczają cennych witamin – suszone śliwki są bogatym źródłem beta-karotenu, który chroni komórki, poprawia nastrój i działa przeciwstarzeniowo
Jak spożywać?
Mogą być spożywane surowe lub przetworzone. Stanowią składnik wielu potraw w kuchni polskiej i innych kuchniach świata. Suszenie śliwek pozwala na ich długotrwałe przechowywanie
Składniki:
śliwki suszone bez pestek, substancja konserwująca E-202 (sorbinian potasu).
Reviews
There are no reviews yet.