Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów.
Woda, cytryna i odrobina cukru – to przepis na nasz przepyszny syrop cytrynowy. Wygodna, płynna forma zamknięta w szklanej butelce umożliwia wygodne dolewanie go do herbaty i zimnych napojów. Duża dawka cytrynowej witaminy C i niezrównany smak, który odpowiada także najmłodszym – to najlepsze połączenie. Syrop cytrynowy koniecznie miej zawsze pod ręką. Dzięki niemu nawet zwykły dzień będzie pełen słońca. Nasz produkt pozbawiony jest konserwantów i sztucznych barwników – powstał wprost z natury. Koniecznie sprawdź także inne nasze propozycje syropów z różnymi smakami – wybierz swój ulubiony syrop.
Syrop posiada osad z naturalnych składników, przed otwarciem należy wstrząsnąć.
Syrop cytrynowy Spichlerz
Syrop cytrynowy jest popularnym przysmakiem stosowanym przez kucharzy i baristów na całym świecie. Dlatego dobrze komponuje się z wieloma napojami, więc można go dodać do kawy, mrożonej herbaty, wody gazowanej, kompotów, a także wykorzystać do przygotowania warstwowych koktajli (alkoholowych lub bezalkoholowych). Syrop z cytryny jest również używany przez gospodynie domowe do dekoracji ciast, babeczek, tortów i puddingów.
Zastosowanie syropu
Aromatyczny syrop cytrynowy Spichlerz pomoże łatwo i szybko stworzyć niezapomniane, smaczne i jasne napoje dla całej rodziny: orzeźwiające koktajle, gorące herbaty owocowe. Syrop może być dodawany do słabej kawy dla uzyskania wyjątkowego łagodnego aromatu. Dlatego syrop cytrynowy Spichlerz jest idealny do aromatycznych ciast i kremów do rogalików. Świetnie komponuje się z lodami i może być użyty do przygotowania galaretki. W pełni oddaje wyjątkowy aromat soczystej cytryny.
Jakie korzyści z syropu cytrynowego?
Cytryna jest prawdziwą skarbnicą zdrowia, ponieważ miąższ i skórka tego słonecznego owocu zawiera szereg witamin, kwasów owocowych, mikroelementów i innych zdrowotnych substancji. Dlatego też herbata cytrynowa, sałatki z sokiem cytrynowym oraz inne potrawy i napoje zawierające ten owoc w takiej czy innej postaci zalecane są podczas epidemii grypy i przeziębień. Bioflawonoidy, które są obecne w nadmiarze w skórce cytryny, poprawiają zdrowie naczyń włosowatych i strukturę krwi. Nie należy pomijać oczywistej korzyści płynącej ze spożywania cytryn na odchudzanie. Woda rozcieńczona niewielką ilością kwaśnego soku pomaga pozbyć się zbędnych kilogramów. Skórki cytryny zawierają olejki aromatyczne, które są szeroko stosowane w kosmetologii do poprawy stanu skóry i innych celów.
Skład:
świeżo wyciśnięty sok z cytryn 50%, cukier.
Wartości odżywcze na 100g produktu:
tłuszcz – 0,15 g, węglowodany (w tym cukry 51,45 g), błonnik 1 g, białko – 0,4 g, sól – 0,0075 g
Wartości energetyczne na 100 g :
932,4 kJ / 219,55 kcal
Reviews
There are no reviews yet.