Zdrowie i smak w szklance – syrop z imbiru można kochać albo mieć do niego negatywny stosunek. Jeżeli należysz do tej pierwszej grupy, z pewnością chętnie skorzystasz z nowych pomysłów na jego wykorzystanie. Jednym z zastosowań imbiru jest wykonywanie z niego zdrowego syropu imbirowego. W jaki sposób wpływa on pozytywnie na zdrowie?
Różnorodne możliwości wykorzystania syropu z imbiru
Warto pamiętać, że imbir jest skuteczny nie tylko na przeziębienie, ale również w przypadku innych problemów zdrowotnych. Należą do nich na przykład mdłości, szczególnie poranne mdłości odczuwane przez kobiety w ciąży. Więc w tym przypadku sięgnięcie po syrop z imbiru jest wygodniejsze i skuteczniejsze. Przy tak złym samopoczuciu dużo trudniej jest przełykać produkty w formie stałej. Co ważne, nie ma żadnych przeciwwskazań co do sięgania po imbir i uważany jest on za bezpieczny.
Syrop imbirowy nie zawiera żadnych sztucznych substancji konserwujących. Dlatego, jego skład sprawia, że kumuluje wszelkie pozytywne właściwości zdrowotne, takie jak witaminy C, B1 i B2, witaminę E, A i K, kwas foliowy oraz składniki mineralne takie jak wapń, fosfor, żelazo i potas.
Skład: Sok z imbiru: 8%, woda, cukier.
Wartości odżywcze na 100g produktu:
tłuszcz – 0,06 g, węglowodany: 47,27 (w tym cukry 46,19 g), błonnik 0,15 g, białko – 0,14 g, sól – 0,0 g
Wartości energetyczne na 100 g :
809 kJ / 190 kcal
Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w temperaturze pokojowej i zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
Produkt:100% naturalny.
Produkt Polski
Szybka dostawa
Gwarancja szybkiej dostawy kurierskiej lub do paczkomatów
Świeże i zdrowe produkty
Produkty najwyższej jakości, zdrowe, smaczne
Najlepsze ceny
Zawsze najlepsze produkty w najatrakcyjniejszych cenach
Reviews
There are no reviews yet.