SYROP KURKUMOWO – IMBIROWY 250 ml – POLSKA RÓŻA
SKŁADNIKI
cukier, sok z kłącza kurkumy 22 %, sok z kłącza imbiru 19 %, sok z cytryny 10 %.
Naturalny syrop z kłączy kurkumy i imbiru, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Szczególnie polecamy ten syrop do herbaty, rozjaśni on długie, jesienne wieczory. Produkt pasteryzowany.
Do czego używać syropu z kłączy kurkumy i imbiru?
Weź odrobinę naszego syropu z kłączy kurkumy i imbiru i dolej do niego gorącą wodę. W ten sposób przyrządzisz napój rozgrzewający.
Lemoniadę o smaku kurkuma – imbir łatwo otrzymasz, gdy dodasz trochę naszego produktu do wody gazowanej! Proporcja z wodą 1:8.
Kurkuma:
Ma silne działanie przeciwzapalne i przeciwutleniające – tym samym odgrywa bardzo ważną rolę nie tylko w leczeniu wielu chorób o charakterze zapalnym, lecz również w ich profilaktyce. Oprócz tego w kurkumie znajduje się tumeron – związek, który wspomaga namnażanie, a także różnicowanie komórek mózgowych.
Na jakie choroby pomaga kurkuma?
ma duży potencjał leczniczy w chorobach układu nerwowego: chorobie Alzheimera, depresji, chorobie Parkinsona. kurkuma stosowana jest jako remedium na przeziębienie: działa przeciwgorączkowo, łagodzi zapalenie zatok, kaszel, katar. kurkuma jest bogata w żelazo, a tym samym wspomaga leczenie anemii.
Imbir:
Imbir wykazuje właściwości przeciwbakteryjne, przeciwwirusowe, przeciwzapalne i wykrztuśne, a poza tym ma działanie przeciwgorączkowe i przeciwbólowe. Bardzo dobrze sprawdza się w przypadku przeziębień, infekcji górnych dróg oddechowych, a także przy wielu innych dolegliwościach.
Reviews
There are no reviews yet.