Syrop pomarańczowy ~ 330 ml ~
Smak: aromatyczny i kwaśno-słodki.
Zapach: dojrzałe pomarańcze, lekko kwaśny.
Zastosowanie: do herbaty, napoje gazowane, koktajle, poncz owocowy, kawa (bez mleka, kwasowość może powodować zakrzepy), koktajle mleczne.
OPIS
Syrop pomarańczowy
Syrop pomarańczowy charakteryzuje się nie tylko bogatym smakiem pomarańczy, ale także egzotyczną, jasną i ciepłą barwą. Pomarańczowy syrop może być stosowany do sporządzania zimnych napojów tonizujących, koktajli alkoholowych, dodawany do świeżo parzonej herbaty, lodów i dań deserowych.
Niezastąpiony do lodów, naleśników, twarogu i innych potraw. Czy wiesz, że pomarańcza działa pobudzająco na organizm i pomaga radzić sobie ze zmęczeniem i depresją? A jeśli dodać do tego wszystkie pożyteczne substancje zawarte w syropie, to można sobie wyobrazić, jak wiele witalności, dobrego nastroju i energii otrzymamy z każdym łykiem napoju przygotowanego na jego bazie!


Pomarańcze – wartości odżywcze
100 g pomarańczy zawiera ok. 47 kcal. Witamina C obecna w pomarańczach to silny związek przeciwutleniający, który neutralizuje wolne formy tlenu, zapobiega stresowi antyoksydacyjnemu, pomaga wygaszać reakcje zapalne na poziomie komórkowym i spowalnia procesy starzenia się organizmu.
Czy pomarańcze są zdrowe?
Pomarańcze stanowią także dobre źródło niektórych witamin z grupy B (B1, B6, kwasu foliowego), witaminy A, a także wapnia, potasu, fosforu, magnezu, siarki oraz tzw. hydroksykwasów (kwasy AHA). Pomarańcze odznaczają się indeksem glikemicznym równym ok. 42.
Reviews
There are no reviews yet.