Syrop z jarzębiny 250 ml Symbol Smaku
Zapach: lekko kwaśny.
Zastosowanie: do herbaty, napoje gazowane, koktajle, poncz owocowy, kawa (bez mleka, kwasowość może powodować zakrzepy), koktajle mleczne.
Syrop z jarzębiny
Owoce jarzębiny są prawdziwą skarbnicą pożytecznych substancji. Zawierają dużo witaminy C oraz witaminy B1, B2, B9, β-karoten w 100 g owoców. W składzie jagód znajdują się również różne minerały, w tym miedź, fosfor, magnez, potas, wapń, żelazo i inne.
Roślina ta jest szeroko rozpowszechniona w Europie i Ameryce Północnej. Dziś istnieją również odmiany ogrodowe, które pojawiły się dzięki staraniom hodowców. A popiół górski zyskał taką popularność dzięki swoim pożytecznym właściwościom.
Różnorodne właściwości syropu z jarzębiny.
Jarzębina jest niezawodnym środkiem profilaktycznym i leczniczym przy niedoborach witamin. Owoce, kwiaty, liście jarzębiny od dawna służą jako doskonały środek napotny, moczopędny i napotny. Z gruźlicą płuc są przydatne owoce jarzębiny. Owoce zawierają sorbitol, dzięki czemu mogą być stosowane przez diabetyków.
Medycyna naukowa uznaje owoce jarzębiny za produkt zawierający dużą ilość witamin A i C, dlatego syrop witaminowy i herbata witaminowa są zalecane w przypadku awitaminozy i długotrwałej choroby. Aby zapobiec przeziębieniom, można po prostu pić herbatę z czerwonogórskiego jesionu.
Produkt:100% naturalny.
Produkt Polski
Produkt przyjazny dla wegan
Reviews
There are no reviews yet.