SYROP Z PIGWOWCA 500 ml – POLSKA RÓŻA
SKŁADNIKI
cukier, sok z pigwowca 40 %.
Doskonały syrop z owoców pigwowca japońskiego, który uzyskaliśmy tradycyjną metodą. Jego receptura to przede wszystkim sok NFC (nie z koncentratu), bezpośrednio tłoczony z owoców pigwowca japońskiego na tradycyjnej prasie. Nie znajdziesz w nim sztucznych dodatków, takich jak konserwanty i barwniki. Smak naszego syropu jest unikalny i aromatyczny, w pełni naturalny.
Produkt pasteryzowany.
Pigwowiec – właściwości odżywcze
Owoce pigwowca charakteryzują się przede wszystkim wysoką ilością kwasu askorbinowego (witaminy C), który jest skutecznym utleniaczem, wspomaga odporność organizmu oraz poprawia pracę układu krążenia.
witaminy (witamina A, witamina D, witamina C, witamina B1, witamina B2, witamina B3, witamina B9 – kwas foliowy),
polifenole,
nienasycone kwasy tłuszczowe.
Syrop z pigwowca na przeziębienie i nie tylko
Wysoka zawartość makro- i mikroskładników korzystnie wpływa przede wszystkim na wzmocnienie układu odpornościowego, dlatego, jeśli szukasz sprawdzonego i domowego sposobu na walkę z przeziębieniem lub chcesz uniknąć problemów zdrowotnych tego typu w okresie jesienno-zimowym, zdecyduj się na sok pigwowy. Jak nie przypadły ci do gustu jego walory smakowe, możesz sięgnąć po syrop z dzikiej róży. Owoce pigwowca wykazują działanie przeciwzapalne i przeciwbakteryjne, dlatego syrop przygotowany z małych, cierpkich jabłuszek może być stosowany także podczas infekcji górnych dróg oddechowych czy na objawy przewiania. Sprawdzi się także w usprawnieniu funkcjonowania układu trawiennego. Syrop z pigwowca podawany do herbaty lub spożywany bezpośrednio sprzyja regeneracji wątroby, przez co dochodzi do usprawnienia procesów detoksykacyjnych i polepszenia ogólnej wydolności narządu. Owoce pigwowca wspierają też wytwarzanie soków trawiennych, dzięki czemu pozwalają złagodzić niestrawność, a także pozbyć się zgagi. Pomagają ponadto obniżyć ciśnienie krwi, regulują poziom glukozy we krwi i zmniejszają ilość złego cholesterolu, pobudzają apetyt, wspierają przemianę materii oraz działają lekko przeczyszczająco. Z uwagi na zawartość polifenoli charakteryzujących się wysoką aktywnością przeciwutleniającą, pigwowiec stanowi cenne narzędzie do zwalczania wolnych rodników, czyli cząsteczek przyczyniających się do degeneracji DNA, które odpowiadają m.in. za procesy starzenia się. Syrop pigwowy, podobnie jak syrop z lawendy, działa też kojąco i regenerująco, dlatego, dodając go do kąpieli, stosując w formie miejscowych kompresów lub przyrządzając z niego płukankę, możesz wykorzystywać go do łagodzenia podrażnień i stanów zapalnych skóry, jamy ustnej czy spojówek.
Reviews
There are no reviews yet.