Sok z rabarbaru: 50%, woda, cukier.
Wartości odżywcze na 100g produktu:
tłuszcze – 0,12 g, (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0.02g),
węglowodany: 63g (w tym cukry 63 g),
błonnik 0,3 g, białko – 0,27 g, sól – 0,0g
Wartości energetyczne na 100 g :
1091 kJ / 257 kcal
Nie zawiera sztucznych barwników i konserwantów. Produkt pasteryzowany.
Przechowywać w temperaturze pokojowej i zacienionym miejscu, a po otwarciu w lodówce.
O produkcie:
Syrop idealny do sporządzania napojów, jako dodatek do lodów, koktajli, ciast, serwisów.
Nie zawiera konserwantów, bez dodatku wody. Idealnie się nadaje jako dodatek do herbaty zimą i do nadania smaku wodzie latem.
Produkt 100% naturalny.
Produkt Polski
Na co dobry jest rabarbar?
Rabarbar wspomaga prawidłowe funkcjonowanie naszego układu krążenia. Jest również wykorzystywany w diecie przeciwzapalnej, która oparta jest na wykorzystaniu składników o wysokiej zawartości antyoksydantów, a stosowana jest do złagodzenia wielu przewlekłych chorób.
Rabarbar zawiera znaczną ilość węglowodorów (stylbenów). Jeden z nich (rhaponticin) obniża poziom cukru we krwi i stężenie insuliny
Reviews
There are no reviews yet.