
Truskawka liofilizowana 40g – Targroch
KRAJ POCHODZENIA: EGIPT
✔️Liofilizowane owoce – to inaczej owoce, których pozbawiono wody poprzez ich zamrożenie w temperaturze –50 stopni Celsjusza, po czym poddano sublimacji kryształków lodu powstałego z wody w owocach. Czym jest sublimacja? Polega ona na przejściu lodu w parę z pominięciem stanu ciekłego – proces zachodzi w próżni. Na sam koniec owoce są dosuszane w temperaturze 40 – 50°C, dzięki temu otrzymywane są owoce o wilgotności 1-2%. To sprawia, że są bardzo trwałe.
Wartość odżywcza produktu w 100g
- Wartość energetyczna – 1438 kJ / 344 kcal
- Tłuszcz – 1,5g
- – w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3g
- Węglowodany – 78g
- – w tym cukry – 51g
- Błonnik – 8,7g
- Białko – 2,5g
- Sól** – 1g
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Informacje o alergenach
✔️W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Reviews
There are no reviews yet.