Wiórki Kokosowe 100 g – Targroch
Wiórki kokosowe to produkt uzyskiwany poprzez wysuszenie i rozdrobnienie miąższu orzecha kokosowego, cechujący się subtelnie kokosowym aromatem oraz lekkością i chrupkością.
Te delikatne, łatwe do rozdrabniania wiórki stanowią idealny dodatek do różnego rodzaju deserów, słodkich przekąsek, ciastek zbożowych i tortów. Doskonale komponują się z naleśnikami, plackami czy goframi, nadając im wyjątkowego charakteru. Ich obecność wzbogaca smak mlecznych i owocowych koktajli, jogurtów oraz lodów. Nie tylko nadają się jako element dekoracyjny deserów czy tortów, lecz również są nieodzownym dodatkiem w kuchni orientalnej, idealnie pasując do egzotycznych dań.
Wiórki kokosowe dodają wyjątkowego smaku i faktury potrawom, a ich uniwersalność sprawia, że stanowią wartościową składnik kulinarny, który może inspirować do różnorodnych eksperymentów kulinarnych.
Masa netto: 100 g
Składniki: wiórki kokosowe
Informacja dla alergików: Produkt może zawierać: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Kraj pochodzenia: Filipiny
Warunki przechowywania: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Wartość energetyczna: 2534 kJ/ 606 kcal
Tłuszcz: 63,2 g
– w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 53,3 g
Węglowodany: 27 g
– w tym cukry: 5,6 g
Błonnik: 21,1 g
Białko: 12,6 g
Sól**: 0,07 g
Magnez: 90 mg (RWS* 24%)
Potas: 660 mg (RWS* 33%)
Fosfor: 160 mg (RWS* 20%)
Miedź: 0,55 mg (RWS* 55%)
Mangan: 1,8 mg (RWS* 90%)
Żelazo: 3,6 mg (RWS* 26%)
*Referencyjna Wartość Spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
Reviews
There are no reviews yet.