ŻYWY ZAKWAS Z BURAKÓW BEZGLUTENOWY BIO 320 ml
Antyseptyczne właściwości zakwasu z buraka pomagają walczyć z trądzikiem na skórze twarzy oraz aktywnymi stanami zapalnymi. Napój wpływa na kondycję skóry, odporność, pracę jelit i ogólnie oczyszcza organizm. Warto go pić przez cały rok!
Buraki zawierają sporo witamin, składników mineralnych, związków organicznych i przeciwutleniaczy, w tym przede wszystkim:
? witaminy z grupy B i kwas foliowy,
? witaminę C, A, E, K,
? wapń, żelazo, magnez, potas,
? przeciwutleniacze (betanina).
Kiszenie to jedyny sposób przetwarzania, który pozytywnie wpływa i utrwala wszystkie właściwości lecznicze buraka. Sok powstały w trakcie kiszenia buraków zachowuje pełnię właściwości probiotycznych i dietetycznych. I do tego… jak smakuje! Co więcej, fermentacja zwiększa biodostępność składników zawartych w surowych burakach. Buraki sieją prozdrowotny ferment! Zakwas buraczany rządzi!
Zakwas z buraków do picia jest tak magicznym napojem, że posiada więcej witaminy B i C niż same produkty, z których go przygotowano! Nie posiada natomiast szczawianów, z powodu których sok z buraka nie może być przyjmowany codziennie, a także odradza się go osobom z kamicą nerkową czy niskim ciśnieniem (ze względu na możliwość obniżenia ciśnienia).
buraki ćwikłowe* 50 %, woda, przyprawy*, naturalna sól kamienna (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Żywy zakwas z buraków ćwikłowych, który zawiera żywe kultury bakterii kwasu mlekowego, pochodzące z naturalnego ekologicznego środowiska. Naturalnie musujący. Produkt niepasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 37 kJ / 9 kcal
Tłuszcz: < 0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: < 0,1 g
Węglowodany: 1,4 g
w tym cukry: < 0,5 g
Białko: < 0,5 g
Sól: 1,1 g
UWAGA
Otwierać ostrożnie. Wypukłe wieczko jest efektem naturalnej fermentacji.
Reviews
There are no reviews yet.